Inge Korbee

Acceptatie en doorgaan :)

Eind 2014 ging er een autodeur open waar ik tegenaan fietste. Ik weet er zelf weinig tot niets vanaf, zelfs de weken erna zijn wazig. Het eerste jaar was alleen herstellen en begreep ik mijn verwarring, moeheid of irritaties vaak niet. Ik rook en proefde niks, dat was me snel duidelijk. Maar harde muziek - zachter, of fel licht - uit. Geen lange gesprekken of drukte om me heen. Moe, voornamelijk moe maar niet aan toe willen geven.

Daarna begon het revalideren. Pas toen kwam ik erachter welk letsel ik eraan over had gehouden! Het werd me geschetst hoe het zat. Werkgeheugen stuk, overprikkelingen, geen automatisme, lezen moeilijk, grote groepen, boodschappen doen en zo meer.

Selectief zijn, keuzes moeten maken, accepteren en leren omgaan met een nieuwe 'ik'. En dat betekende niet alleen voor mezelf, maar vooral ook voor mijn gezin. Ik was minder beschikbaar of aanwezig. Kon niet altijd een luisterend oor bieden of ergens mee helpen. Visites, verjaardagen, vakanties of feestdagen echt álles ging op de schop.

Mijn hersenletsel is niet zichtbaar maar wel aanwezig. Lastig uit te leggen aan mensen om me heen. Zo moesten we ons leven opnieuw inrichten en hadden we hier en daar teleurstellingen te verwerken. Toch zijn we zover gekomen als we nu zijn en daar ben ik trots op!

Dat is waar ik voor ren en ga tot aan het gaatje om bekendheid rond niet-aangeboren hersenletsel meer onder de mensen te brengen.

Sponsor mij om de hersenstichting vooruit te helpen om mensen bij te kunnen staan in het leren omgaan met deze grote veranderingen in hun leven!

Totaal opgehaald bedrag: € 210
Streefbedrag: € 100

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 10

Anoniem

25-06-2023
€ 10

Anoniem

19-06-2023
€ 10

Anoniem

04-06-2023

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer